webkwestie

Ontwerp je eigen land

afbeelding: https://fshoq.com

Opdracht

Zoals je van Hans de Grote gehoord hebt ga je dus je eigen land ontwerpen.

Hierbij komt veel meer kijken dan je vooraf denkt. Bij deze opdracht ga je namelijk je land tekenen en rekening houden met allerlei zaken waar een land mee te maken heeft.

Hierbij moet je onderzoek gaan doen naar bijvoorbeeld het klimaat, cultuur en het bestuur in een land.

Het mooie van deze opdracht is dat jij zelf uitmaakt wat er in je land komt. Ben jij bijvoorbeeld een persoon die van een warm klimaat en van zwemmen in de zee houdt, dan kun je het land aan de zee maken. Houd je toch meer van skiën dan zorg je ervoor dat er een grote berg in het land is waar het hele jaar door sneeuw ligt.

Uiteindelijk lever je een landkaart in bij je meester of juf met alle onderdelen die nodig zijn. Daarnaast ga je een presentatie aan je klas geven over jullie zelfgemaakte land.

In de werkwijze zie je een stappenplan en tips die je helpen bij het maken van je eigen land, dus lees maar snel verder…

Wat lever je in?

Landkaart op A3-papier van jullie land met alles erop en eraan. Zorg dat jullie namen erop staan!

Wat doe je?

    • Presentatie waarin jullie over jullie land vertellen. De vragen die je bij het stappenplan krijgt straks, kunnen je hierbij enorm helpen.

    • Ik heb ook voor jullie een aantal keer rode woorden gebruikt, die punten moeten in elk geval benoemd worden in de presentatie!

    • Ook staan er soms dikgedrukte woorden in, ook die zijn belangrijk voor jullie! Zet deze punten netjes neer, zodat jullie niets vergeten!

    • Jullie juf/meester en ik gaan dan jullie landen beoordelen en bepalen welk ontwerp gekozen wordt!