webkwestie

Ontwerp je eigen land

Stap 5 - Legenda

Bij stap 2, 3 en 4 hebben jullie gewerkt aan het landschap, infrastructuur en de voorzieningen in het land. Maar hoe geef je dit nu netjes aan in de kaart zodat je dit snel kunt vinden?

Een legenda legt de symbolen die op de kaart staan uit. Dus zo weet je precies waar een onderdeel te vinden is. De legenda staat meestal in de hoek van een kaart, het liefst linksonder. Kijk het filmpje over de legenda om nog iets meer duidelijkheid te krijgen, dit filmpje gaat over hoogteverschillen in een land.

Hoe maak ik een legenda?

    • Wegen worden vaak aangegeven door lijnen. Een snelweg (weg met aparte banen en een berm in het midden) zijn vaak dikker getekend dan de kleinere wegen. (Zie ook stap 4)

Informatie over jullie land

Dit zijn dingen die je niet in de kaart kunt aangeven. Het is de bedoeling dat je deze dingen bij de presentatie over jullie land gaat vertellen.

    • Een voorziening laten zien op de kaart gebeurt vaak door een symbool. Een symbool is een plaatje dat iets uitbeeldt, zoals dit symbool voor het afbeelden van een vliegveld: Landschappen krijgen vaak een kleur: groen voor bos, blauw voor water enzovoort.

    • Grote steden worden vaak afgebeeld door een groot vierkant, kleinere steden door een kleiner vierkant en dorpen door rondjes, vaak zijn deze rood of oranje.